Uppföljare inom fantasy, skräck och sequel-filmer att se fram emot

Fantasy, skräck och sequel-filmer har länge varit populära bland filmälskare. Det är något speciellt med att återvända till en värld eller en karaktär som man har lärt känna och älskat tidigare. Här är några av de mest efterlängtade filmerna inom dessa genrer som kommer att släppas under de kommande månaderna.

1. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fans av Harry Potter-universumet kommer att älska denna efterlängtade uppföljare till Fantastic Beasts and Where to Find Them. I denna film följer vi Newt Scamander när han försöker stoppa den ondskefulle trollkarlen Grindelwald från att samla anhängare och starta en krig mellan trollkarlar och icke-magiska människor. Med en stjärnspäckad ensemble, inklusive Eddie Redmayne, Jude Law och Johnny Depp, är detta en film som inte får missas.

2. It: Chapter Two

Den första delen av It, baserad på Stephen Kings roman med samma namn, var en enorm succé. Nu är det dags för uppföljaren, som tar oss tillbaka till Derry 27 år senare. När den ondskefulla clownen Pennywise återvänder, måste de vuxna medlemmarna av ”The Losers Club” återförenas för att besegra honom en gång för alla. Med en ensemble som inkluderar James McAvoy, Jessica Chastain och Bill Hader, är detta en skräckfilm som kommer att få dig att skrika.

3. Frozen 2

Disney-fans över hela världen har längtat efter en uppföljare till den enormt populära filmen Frozen. I denna film följer vi Elsa, Anna, Kristoff och Olaf när de ger sig ut på en farlig resa för att ta reda på sanningen om Elsas krafter och rädda sitt kungarike. Med nya sånger och en spännande handling är detta en film som inte bara kommer att tillfredsställa fans av den första filmen, utan också locka till sig nya tittare.

4. Terminator: Dark Fate

Terminator-filmerna har varit en del av filmhistorien sedan den första filmen släpptes 1984. Nu är det dags för en ny uppföljare, där vi återigen får se Sarah Connor och en T-800-terminator kämpa mot en ny, mer avancerad modell. Med Linda Hamilton och Arnold Schwarzenegger tillbaka i sina ikoniska roller och en ny generation av skådespelare, är detta en film som kommer att tillfredsställa både fans av den ursprungliga filmen och nya tittare.

5. Maleficent: Mistress of Evil

Maleficent var en oväntad succé när den släpptes 2014, och nu är det dags för en uppföljare. I denna film följer vi Maleficent när hon kämpar för att skydda sin dotter från en ny fiende, drottning Ingrith. Med Angelina Jolie tillbaka i huvudrollen och Michelle Pfeiffer som den nya skurken, är detta en fantasyfilm som kommer att tillfredsställa både fans av den första filmen och nya tittare.

Sammanfattningsvis är det en spännande tid för filmälskare, med många efterlängtade uppföljare och nya filmer inom fantasy och skräck-genrerna som släpps de kommande månaderna. Oavsett om du är en fan av Harry Potter, Disney eller Terminator, finns det något för alla att se fram emot.